Istoria si dezvoltarea etica a unei companii

Apa este adevarata bogatie a umanitatii nu petrolul. Pentru a intra in posesia acestui „aur albastru „a planetei , popoarele sunt gata sa se lupte; fara apa,nu este siguranta, nici prosperitate si nici dezvoltare. Pentru a putea intelege ceea  ce ar  putea fi dezvoltarea economica si industriala a acestui scenariu, Silvano PEDROLLO a vizitat Dubaiul in anul 1974, unde apa era mai scumpa decat petrolul si era considerata o resursa pe cale de disparitie. El a fost in cautare de investitori interesati de noua tehnologie de pompare produsa in Italia fiind interesat sa deschida o posibila piata in ceea ce priveste acest sector.

In acei ani metropola Golfului Persic a fost doar un oras mic si nu iti puteai imagina cum  acel loc in care exista doar nisip, ar putea inflorii dintr-o data ar deveni cea mai luxoasa capitala din lume. Pedrollo s-a intalnit cu tara araba cu comercianti si cu furnizori carora le-a explicat ca datorita pompelor din desert, ar putea sa tasnesca apa. S-a nasut atunci una dintre cele mai importante companii producatoare de electropompe din lume si succesul nu a intarzit sa apara; viitorul companiei PEDROLLO a fost si este in continuare o colaborare in ceea ce priveste solutionarea problemelor apei.

Piata PEDROLLO s-a dezvoltat in cativa ani; dupa succesul din Dubai compania se face cunoscuta si in Orientul Mijlociu,apoi a ajuns in America Latina, Africa.....apoi in Bangladesh , unde Silvano Pedrollo a intalnit un om care i-a cerut sa proiecteze o pompa cu un consum mic si care sa coste putin si ar fi vandut mii. Asa a fost conceputa o pompa care costa precum doua pizze si care alimenteaza  o provincie intreaga: satenii nu mai depindeau de ploi, iar recolta din acel an la orez a fost foarte bogata. Semnificatia apei a devenit un fapt real ,iar de atunci sistemele de apa erau considerate un bun primar.

De 40 de ani grupul PEDROLLO creste in lumea intreaga si continua sa proiecteze sau sa realizeze pompe care contribuie la miscarea apei, si mutarea ei acolo unde este mai multa nevoie. Acolo unde curge apa pamantul prinde culoare si revine speranta la viata. Cu fiecare fantana, put terenurile cele mai uitate de lume, mai nefericite prind viata. La fel si Pedrollo crede ca pentru a da roade, solidaritatea trebuie sa fie un angajament cultivat in fiecare zi. Astazi mai mult ca oricand companiile trebuie sa aiba un scop social, sa se simta responsabili, sa contribuie la schimbarea lumii, ajutand oamenii sa creasca in orasul lor.