ECHIPA PEDROLLO: In cadrul companiei ca si pe teren doar "antrenorul" face diferenta

05/06/2014

O echipa iesita din comun in Pedrollo;  il intalnim pe seful departamentului  de productie Franco Marcelletti antrenor debaschet campionul italiei in anul 1991 si al societatii Scaligera Verona pentrumai multe sezoane in A1. Un mare sportiv, dar si un expert in formare sicomunicare a inchis un ciclu in ceea ce priveste formarea de maestrii explicandcum se transmite, se implica si se motiveaza propria echipa si ce-l duce spre victorie. 

Marcelletti arelatat povestea lui atat pe latura sportiva cat si pe ceaprofesionala.Datorita expemplelor luate din antrenamentele dure si din partidele incitate jucate pe care caremai apoi le-a aplicat in viata reala, lucrand in echipa, concentrandu-se perelatia dintre lider si colaboratori. Care sunt caracteristicile pe care artrebui sa le aiba un sef bun? Doua in special: autonomia si capacitatea de acolabora. Prima adica autonomia, deoarece un leaderare un proiect bine definit si nu se lasa luat de ”val”; astfel comunica in moddirect, fara ambiguitate adaptandu-se la interlocutorii sai. Adevaratul sef,autonom isi exercita bine puterea ajutandu-l sa creacsa pe interlocutorul sau (nu sa-l striveasca) fara a se lasa intimidat sau indus in eroare.
 
Si apoistie sa fie un bun colaborator deoarece “jocurile sunt castigate in echipa”. Unbun sef  stie sa-si construiasca un climatde incredere, stie sa vada si sa asculte, suprinde emotiile colegilor sai deechipa, fie ca exprima furie, entuziasm, implicare sau indiferenta.
 
Liderul promoveaza, motiveaza atintindmereu spre binele grupului. O intalnire interesanta, o ocazie pentru aimbogatii participantii cu o experienta originala pe care sa o repete inviitor.